Gootstenen

Gootstenen zijn een essentieel onderdeel van iedere keuken of badkamer. Ze bieden een elegant uiterlijk en beschermen tegen wateroverlast. Er zijn verschillende soorten gootstenen verkrijgbaar, variërend van kunststof tot graniet. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en zijn ze zeer betaalbaar. Als je op zoek bent naar een goede gootsteen voor jouw keuken of badkamer, is het belangrijk om te weten wat je exact wilt en welke materialen je nodig hebt. Door goed te kijken naar de verschillende opties, kun je de perfecte gootsteen voor jouw huis kiezen. Dit is een onmisbaar onderdeel van iedere keuken of badkamer, want het zorgt voor een stijlvolle look en beschermt tegen wateroverlast. Bij modernekraan.nl vindt u een uitgebreid assortiment gootstenen. Heeft u vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Gootstenen zijn een essentieel onderdeel van elke keuken en bijkeuken. Ze zijn ontworpen om overtollig vocht, vetten en voedselresten af te voeren. Gootstenen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten en zijn meestal gemaakt van roestvrij staal, composiet of natuursteen.


Gootstenen kunnen elke keuken een luxe, moderne look geven. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en kunnen worden gecombineerd met andere keukenmaterialen zoals tegels of graniet.


In tegenstelling tot andere keukenoppervlakken, vereisen gootstenen geen speciale behandelingen. Ze kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een milde zeepoplossing of een speciaal ontwikkeld product voor het reinigen van gootstenen. Daarnaast zijn gootstenen uitstekend bestand tegen krassen en andere schade, waardoor ze een lange levensduur hebben.


Gootstenen zijn ook een praktische optie voor bijkeukens. Ze zijn gemakkelijk te installeren en kunnen worden gebruikt om vocht en vuil af te voeren uit kleine ruimtes. Daarnaast kunnen gootstenen worden gebruikt om het water te verzamelen dat uit de wasmachine komt en om het water af te voeren van gootstenen die aan de muur van de bijkeuken zijn bevestigd.


Gootstenen zijn een ideale keuze voor zowel keukens als bijkeukens en zijn een duurzame optie voor elke ruimte. Ze zijn eenvoudig schoon te houden en kunnen worden gecombineerd met andere materialen om een unieke stijl te creëren.

Wat is een gootsteen?
Wat is een gootsteen?

Een gootsteen is een sanitair item dat wordt gebruikt voor het wassen van handen, afwassen en andere huishoudelijke taken. Het bestaat meestal uit een kom of een bak die is uitgerust met een kraan, watervoorziening en een afvoerpijp.

Welke materialen worden gebruikt voor gootstenen?
Welke materialen worden gebruikt voor gootstenen?

Gootstenen worden meestal gemaakt van roestvrij staal, composiet, marmer, graniet, porselein of keramiek. Sommige materialen zijn duurder dan andere, maar hebben een langere levensduur.

Hoe installeer ik een gootsteen?
Hoe installeer ik een gootsteen?

Om een gootsteen te installeren, moet je eerst de oude gootsteen verwijderen. Controleer vervolgens de water- en afvoersystemen en vervang eventuele defecte onderdelen. Plaats vervolgens de nieuwe gootsteen in de opening en bevestig hem met behulp van bevestigingsmiddelen. Test vervolgens de kraan en het afvoersysteem en controleer of alles goed werkt.

Hoe onderhoud ik mijn gootsteen?
Hoe onderhoud ik mijn gootsteen?

U kunt uw gootsteen onderhouden door regelmatig de leidingen te inspecteren en de kranen schoon te maken met een mild schoonmaakmiddel. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen, omdat dit het oppervlak kan beschadigen. Controleer ook regelmatig of er lekkages zijn.

Welke soorten gootstenen zijn er?
Welke soorten gootstenen zijn er?

Er zijn verschillende soorten gootstenen, waaronder enkele gootstenen, dubbele gootstenen, onderbouwen, bovenbouwen en een combinatie van de twee. Er zijn ook speciale gootstenen voor kleine badkamers en keukens.

Copyright © 2022-heden Modernekraan. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.