Onderhoud van uw sanitair

Maak uw sanitair in de douche of wasgelegenheid na gebruik direct droog met een handdoek om kalkvorming te voorkomen.

Gebruik een zachte doek om uw sanitair te drogen. Vermijd voor het schoonmaken van uw sanitair microvezeldoekjes en schuursponzen. Deze lijken op het eerste oog zeer geschikt, maar dat zijn ze absoluut niet. Microvezeldoekjes en schuursponzen hebben een schurende werking en veroorzaken krassen op de coating van uw sanitair.

Maak alle oppervlakken direct droog. Hiermee voorkomt u kalkaanslag of hardnekkige vuilresten die later moeilijk verwijderbaar zijn.

Maak uw sanitair in de douchegelegenheid of wasgelegenheid na gebruik direct droog met een handdoek om kalkvorming en vuilaanslag te voorkomen.
Gebruik een handdoek om uw sanitair te drogen. Ook hiervoor geldt: gebruik een geschikte schoonmaakdoek.

Heeft u toch kalkaanslag op uw sanitiar?

Maak gebruik van een schoonmaakmiddel op basis van citroen. Vermijd aggressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan schade veroorzaken aan de coating van uw sanitair. Citroen is tevens beter voor het milieu dan aggressieve schoonmaakmiddelen zoals azijnzuur, zoutzuur of chloor.

Krasjes op uw sanitiar?

Probeer deze krasjes niet weg te poetsen of te polijsten. Dit veroorzaakt schade aan de rest van de coating. Het beste kunt u de schade laten voor wat het is of de schade proberen weg te werken met een lakstift.

Plan regelmatig een grote schoonsmaak

In het hedendaagse leven is het vaak lastig om een moment te vinden om uw badkamer of toilet grondig te reinigen. Toch is het vestandig om dit met enige regelmaat te doen zodat u langer kunt genieten van uw sanitair. Voor het schoonmaken van uw sanitair bieden wij verschillende producten aan.

Als u zich houdt aan de vijf bovenstaande tips, kunt u lang genieten van uw mooie producten!

Copyright © 2022-heden Modernekraan. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.