Kranen

Kranen zijn er in vele soorten en maten. Of u op zoek bent naar een kraan voor de keuken of badkamer. Wij hebben een ruim aanbod aan kranen. Let erop dat u niet iedere kraan voor iedere toepassing kunt gebruiken. Verschillende soorten kranen zijn bijvoorbeeld: mengkranen, thermostatische kranen, koudwaterkranen. Geef in de zoekfilters aan waar u naar op zoek bent en u krijgt het voor uw toepassing geschikte aanbod kranen.

Bekijk hieronder het aanbod kranen. Heeft u vragen? Stel ze dan direct in de chat. Ons team staat voor u klaar!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 469

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Kranen zijn essentieel in elk huis, waar ze gebruikt worden in de keuken, de badkamer en het toilet. Kranen kunnen een grote invloed hebben op de uitstraling en het functioneren van een kamer. Er is een breed scala aan stijlen en functionaliteiten om uit te kiezen, waaronder een enkelgreep, tweegreeps of een elektrische versie, afhankelijk van de behoeften en de stijl van de kamer.


Bij het kiezen van een keukenkraan is het belangrijk om te overwegen of er al een aansluitpunt beschikbaar is, wat voor soort kraan u wilt en of u een kraan met een bepaalde functionaliteit nodig heeft, zoals een kraan met een geïntegreerde filter. Keukenkranen komen meestal in het traditionele stijl met een enkelgreepbediening, maar er zijn ook moderne kranen met tweegreepsbediening of zelfs elektrische kranen met infrarood bediening beschikbaar.


Badkamerkranen zijn meestal ontworpen met een minimalistisch design en zijn meestal bedoeld om met een enkele greep te bedienen. Er zijn een aantal stijlen en materialen om uit te kiezen, waaronder kranen gemaakt van messing, goud, chroom of Brons. Er zijn ook kranen beschikbaar met speciale functies, zoals een douchekop of een geïntegreerde filter.


Toiletkranen zijn vaak kleiner dan keuken- of badkamerkranen en zijn meestal ontworpen met een enkelgreepbediening. Er zijn verschillende stijlen en materialen beschikbaar, waaronder messing, goud, chroom of brons. Er zijn ook speciale functies beschikbaar, zoals een geïntegreerde filter, een automatische sluitsysteem of een handsfree bedieningssysteem.


Kranen kunnen een grote invloed hebben op de uitstraling en het functioneren van een kamer. Er is een breed scala aan stijlen en functionaliteiten om uit te kiezen, waaronder een enkelgreep, tweegreeps of een elektrische versie, afhankelijk van de behoeften en de stijl van de kamer. Door de juiste keuze te maken, kunnen kranen een grote bijdrage leveren aan de uitstraling en het functioneren van een kamer.

Wat is een kraan?
Wat is een kraan?

Een kraan is een mechanisch apparaat met een beweegbaar hendel of knop dat kan worden gebruikt om vloeistoffen, gas of elektrische stroom toe te voeren of af te tappen.

Wat zijn de verschillende soorten kranen?
Wat zijn de verschillende soorten kranen?

Er zijn vele soorten kranen, waaronder mengkranen, wastafelkranen, douchekranen, thermostatische kranen, veiligheidskranen, keukenkranen en badkranen.

Welke materialen worden gebruikt voor moderne kranen?
Welke materialen worden gebruikt voor moderne kranen?

Moderne kranen zijn meestal gemaakt van hoogwaardig messing, messing met een chroomlaag of roestvrij staal. Sommige kranen zijn ook verkrijgbaar in andere materialen zoals kunststof of keramiek.

Waarvoor worden kranen gebruikt?
Waarvoor worden kranen gebruikt?

Kranen worden gebruikt om de watertoevoer te regelen in badkamers, keukens, industriële faciliteiten, enz. Ze worden ook gebruikt om het waterverbruik te beperken of te reguleren.

Waarom moeten kranen periodiek worden onderhouden?
Waarom moeten kranen periodiek worden onderhouden?

Kranen moeten periodiek worden onderhouden om ervoor te zorgen dat ze goed functioneren, veilig en betrouwbaar zijn. Onderhoud helpt om de levensduur van de kraan te verlengen en om te voorkomen dat er onnodig energie wordt verspild. Onderhoud helpt ook om eventuele problemen tijdig te detecteren, wat helpt bij het voorkomen van schade en lekkage.

Wat is de beste manier om een waterkraan te installeren?
Wat is de beste manier om een waterkraan te installeren?

Het is belangrijk om een waterkraan te installeren volgens de instructies van de fabrikant. Als er geen instructies beschikbaar zijn, moet u een professionele loodgieter inhuren om de installatie uit te voeren.

Copyright © 2022-heden Modernekraan. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.