Fonteinen

Een toiletruimte is niet compleet zonder een fontein. Bij modernekraan vind u diverse fonteinen. Keramisch, of liever natuursteen. Modernekraan heeft een groot aanbod waardoor er altijd iets bij zit dat past binnen uw project. Wil u in één keer klaar zijn? Kies dan voor een complete fonteinset. In deze sets zijn kraan en sifon inbegrpeen, waardoor u direct aan de slag kunt met montage en daarna gelijk uw handen kunt wassen!

Bekijk hieronder het aanbod fonteinen. Heeft u vragen? Stel ze dan direct in de chat. Ons team staat voor u klaar!

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 294

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Een fonteinkraan is een apparaat dat gebruikt wordt om water te laten stromen uit een leiding of afvoer in een keuken of badkamer. Het bestaat uit een metalen of kunststof buis die is bevestigd aan een muur of aan een wastafel of bad. Aan het uiteinde van de buis bevindt zich een kraan die kan worden opengedraaid om het water te laten stromen en weer dichtgedraaid om het water te stoppen.

Er zijn verschillende soorten fonteinkranen, zoals:

Eenhendelkranen: Deze kranen hebben één hendel die kan worden gebruikt om zowel de watertemperatuur als de stroming van het water te regelen.

Tweehendelkranen: Deze kranen hebben twee hendels, één voor de watertemperatuur en één voor de stroming van het water. Dit geeft de gebruiker meer precisie en controle over het water.

Elektronische kranen: Deze kranen gebruiken sensoren om het water te laten stromen wanneer de gebruiker zijn of haar handen onder de kraan houdt. Dit kan hygiënischer zijn omdat de gebruiker niet hoeft te aan te raken om het water te laten stromen.

Wandspuitkranen: Deze kranen zijn bevestigd aan de muur en hebben een handgreep die kan worden gebruikt om het water te laten stromen. Ze zijn handig om te gebruiken voor het wassen van grote voorwerpen of voor het reinigen van het bad of de wastafel.

Alle fonteinkranen hebben een afsluiter of klep die ervoor zorgt dat het water niet terugstroomt naar de leidingen wanneer de kraan is dichtgedraaid. Dit wordt gedaan door middel van een rubberen of kunststof afdichting die in contact komt met een metalen ring in de kraan.

Fonteinkranen kunnen ook worden uitgerust met verschillende soorten filters of waterontharders om het water te zuiveren of om kalkaanslag te verminderen. Sommige fonteinkranen zijn ook voorzien van een kraan met een uittrekbare spuit of een zwenkarm om het water makkelijker te richten.

In sommige landen zijn fonteinkranen ook verplicht om te voldoen aan bepaalde waterbesparende wetgeving. Dit kan betekenen dat de kranen zijn uitgerust met lage-flow

Hoe werkt een fonteinkraan?
Hoe werkt een fonteinkraan?

Een fonteinkraan werkt door middel van een hendel of knop die de klep van de kraan opent en sluit. Wanneer de hendel of knop naar beneden wordt gedraaid, opent de klep en stroomt er water uit de kraan. Wanneer de hendel of knop omhoog wordt gedraaid, sluit de klep en stopt de waterstroom.

Hoe kan ik een lekkende fonteinkraan repareren?
Hoe kan ik een lekkende fonteinkraan repareren?

Als u een lekkende fonteinkraan heeft, kunt u proberen de afdichtingen rond de kraan te vervangen of te repareren. Als dit niet werkt, kunt u het beste een professionele loodgieter inschakelen om de kraan te repareren.

Hoe kan ik een fonteinkraan vervangen?
Hoe kan ik een fonteinkraan vervangen?

Als u een fonteinkraan wilt vervangen, volgt u de stappen onderstaand: 1. Zet het water af naar de kraan. Dit kan door de hoofdkraan van uw huis te sluiten of door de afsluitkleppen van de kraan te sluiten. 2. Verwijder de oude kraan. Dit kan door de bouten die de kraan op zijn plaats houden los te draaien met een moersleutel. 3. Monteer de nieuwe kraan. Volg hiervoor de instructies in de handleiding van de nieuwe kraan. 4. Zet het water weer aan en controleer of de nieuwe kraan goed werkt.

Hoe kan ik een fonteinkraan reinigen?
Hoe kan ik een fonteinkraan reinigen?

U kunt een fonteinkraan ontkalken door het te behandelen met een ontkalkingsmiddel of door het te laten weken in een mengsel van water en azijn. Gebruik vervolgens een borstel of een doek om het kalkaanslag te verwijderen en spoel de kraan goed af met water.

Copyright © 2022-heden Modernekraan. Alle rechten voorbehouden. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.